fredag, april 14, 2006

Kendocka

Vi pratade lite om det på lunchen, i onsdags. Vet inte om det är så men något åt det här hållet.

Många tjejer har idéer om hur de vill att du skall vara. Speciellt om du är tillsammans med dem. Det kan handla om allt från att tjejen är hundra på att du skall skaffa en skepparrock och en vit, stickad polotröja, till att du borde dricka mindre öl och snusa mindre snus.
Önskningarna, eller det som senare kan bli krav, uttrycks först en bit in i förhållandet. Efter, kanske, två månader säger hon "Åh vad snyggt det vore med den skjortan till de här jeansen. Köp dem". Kanske slänger du fram kortet och pröjsar. Om du gör det utav kärlek eller för att du också gillar kitet spelar inte så stor roll. Hur som helst gör du det ofta.

Lite senare, när ni kanske blir mer och mer officiella och skall gå på lite mer fancy tillställningar, så vill hon att du skall klippa dig. Alternativt låta håret växa ut en sväng. Det kan framföras som "Jag vill bara se hur det blir". Ofta, men inte lika ofta som med kläderna, gör du som du blir tillsagd.
Nu är vi inne på de lite mer obekväma grejerna, men du känner att förhållandet kan må bra av det/ta det till ytterligare höjder.

När ni nu har varit iväg på lite grejer, du iklädd vit polo och långhårig som fan/välfriserad som densamme, börjar polarna, som du inte har träffat så mycket, undra vem du är och hur du ser ut. Men de säger det aldrig till dig, så du hajjar nada.

Nåväl, saker händer och du blir lite mer åt det hållet som den tjej du nu har varit med i ett år. Småsaker som nytt gig och nya kunskaper återstår och du tar tag i det också.

Helt plötsligt befinner du dig på ett nytt plejs och på kroppen har du saker som du inte alls känner dig bekväm i. Och hur mycket som polojäveln kliar skall vi inte snacka om.

Då sticker hon.

Du har blivit så mycket av hennes dröm som du bara kunde. Du slängde Maiden-tröjan, den du köpte på Scandinavium 1990. Snus? Det är äckligt, tycker du nu.
Du arbetar med något du inte riktigt hajjar, och med arbetskamrater du inte känner. Frisyren är ute sedan två år .

Och tjejen är borta.

Är det bara jag, eller finns det ett mönster?

Nu skall det tilläggas att jag har stött på två sådana tjejer i mitt liv och ingen av dem är i min närhet längre. Har inte pratat med den ena på säkert 8 år. Den andra är min näst senaste flickvän, och henne pratade jag med i onsdags, på lunchen.