onsdag, juni 07, 2006

Det händer tydligen något på fredag.

Visst, Brasilien är något av ett drömlag.
Men om man ändå får välja fritt skulle mina gubbar vara dessa:

Målvakt
Edwin van der Saar. Har gjort en kanonsäsong i Utd och kan säkert inspireras stort av det nya och unga orangea laget.

Högerback
Cicinho. Grabben uträttade storverk i för-VM, förra året. Borde redan nu få ersätta den något åldrade Cafu. Brassarnas förbundskapten vågar dock knappast peta den gamle som har chans på sin fjärde raka VM-final.

Mittback
John Terry. Skulle vara den förste som jag tecknade ner ifall jag var värmlänning i England.

Mittback
Carles Puyol. Kanske sitter det i håret men Barças kapten är stark som fan och en ledare i hela sin gestalt.

Vänsterback
(en frisk) Gianluca Zambrotta. Juvespelaren funkar lika bra på mitten men måste spela back när jag bestämmer. En fantastisk fotbollsspelare.

Höger mittfält
Det börjar bli svårt nu. Men i mitt lag får Kaká göra sina löpningar från höger mittfält. Och ingen gör det bättre än Milanspelaren.

Innermitt
Steven Gerrard. Har varit en av de bästa i år. I England, Europa och världen. Dessutom skjuter han med sådan kraft och precision att det måste finnas plats för honom. Skottrörelsen, och faktiskt hela Gerrard, ser ibland skev ut. Ändå blir det så ofta rätt.

Innermitt 2
Defensivspecialisten Dinho. Mannen med tofsen, leendet och världens bästa fotboll i kroppen. Det är en njutning varje gång Ronaldinho och en rund boll finns på samma gräs. Och nu kommer det vara så i en månad framåt. Som om inte säsongen i Barcelona räckte, typ.

Vänster mittfält
Zizou. Sista föreställningen.
Zinedine Zidane tar farväl och jag vill så gärna att en av tidernas bästa skall få säga Hej då med stil och klass.

Forward
Thierry Henry. Inte för att Titi är de stora gesternas man, och inte för att han ler ikapp med Ronaldinho. Men för att han gjorde 27 mål i England senaste säsongen. För att Henry har ett flyt i steget som du inte ser hos någon annan. Och för att han ser ut och rör sig som en gentleman.

Forward
Adriano. Jag läste i ett nummer av Offside hur en av Adrianos ungdomstränare med glädje ser hur Interanfallaren än idag använder sig av det som de tränade på för, kanske, 10 år sedan.
Ni känner säkert igen det. Centertanken petar bollen försiktigt och enkelt förbi försvararens fötter, tar kort ansats och klipper till med den vänster som, i brist på annat, måste liknas vid en hästspark.
Ronaldo kanske vinner skytteligan, men Adriano skjuter tuffast.

Oj vad många jag har missat. Kolla här bara:
Buffon, Totti, Zlatan, Lampard, Ballack, Vieira, Cech, Beckham, Crespo, Sorin, Raul, Makelele, Ljungberg. Och Mohammad Masaad, back i Saudiarabien.

Men några var tvugna att gå. Och mitt lag slår du inte så lätt. För någonstans handlar det om att göra fler mål än motståndaren. Det är mina gubbar rätt bra på.

Jag har slagit vad: Ifall Sverige förlorar mot Trinidad skall jag på nästa GAIS-match gå omkring i Lisebergs-öron. Du vet sådana där gröna kaninöron... Vi ses på Östra stå!