onsdag, januari 31, 2007

Amen tjôta då.

Det är en outtömligt ämne, jag inser det nu.
Jag förstår också att några av er nog tycker att det är lite tjatigt. Men det sägs och skrivs så mycket underhållande kring Matrix. Här är det senaste, från AB:

Zinedine Zidane, Gennaro Delvecchio - var finns den gemensamma nämnaren? Eller, enkelt uttryckt - varför skallar alla Materazzi?
Simon Bank: Frågan är felställd. Varför skallar INTE alla Materazzi...? Det finns något sanslöst mystiskt över hela hans personlighet. Alla de där tatueringarna, de konstiga mössorna, att han sparkar bollar vilt omkring sig på uppvärmningen - precis allt utstrålar total galenskap. Men det finns många galenpannor i internationell fotboll, så vad är det som gör "Matrix" annorlunda? Kanske hans bakgrund. Materazzi har växt upp med proffsfotboll, hans pappa var professionell tränare. Egentligen borde Inters 23:a vara en intelligent, stilfull, begåvad passningsspelare. Det är han också, med den briljanta extrakunskapen att han råkar vara helt jävla fläng i huvudet också. Sånt ska aldrig underskattas.

Erik Niva: I andra hand för att han är fotbollens bästa trash talker, i första hand för att han är den flitigaste. Ett par dagar efter VM-finalen dök Materazzi upp på en Rolling Stones-konsert i Milano. Han fick mikrofonen av Mick Jagger - och här hade alltså "Matrix" möjligheten att säga precis vad han ville inför tiotusentals andäktiga lyssnare och miljontals tv-tittare. Han tog sats, andades in och... skanderade en obscen anti-Frankrike-ramsa. Arrangörerna tog snabbt mikrofonen ifrån honom, men intrycket bestod. När Marco Materazzi får välja mellan att glädjas över sin egen prestation eller att häckla en motståndare väljer han alltid det senare.