måndag, februari 05, 2007

Kulan (snart) i luften.

Lillebror förlorade mot BK Röva i lördags, 2-1 till Hisingsbönderna.
På lördag är det GAIS som premiärspelar mot samma lag.

Idag är det två månader sedan serien avslutades. Och om lika lång tid startar det på nytt.

Synd att det inte är lika uppåt i Italien.
Men där de flesta talar om att fotbollen har dött/blivit kidnappad/ förstör så är väl det hela snarare ett utryck för ett samhälle som har tappat kontrollen.

Stadens krönikörjävel drar osannolika växlar av händelserna och kallar oss stående för "apberg av stående skränfockar". smältHärden tycker att vi har tagit honom som gisslan. Vad skulle vi få i utbyte mot dig, Mats? Tjugo spänn?
Han kan helt enkelt dra åt helvete.

Det är inget mindre än stor skandal att en sån gubbe kan tjäna pengar på sitt skrivande.

3 Comments:

Blogger Malena said...

Den där inställningen är så vanlig (apberg, osv), och skrämmande. Jag reagerade på att Mats Olsson talade om "ondska" i somras tex. George Bush-retorik. Det verkar mest handla om att man vill ta avstånd, visa att man själv är annorlunda och fin. Och så undrar samma människor hur man kan bete sig, vara så arg och hata så mycket som de gör i Italien tex. Ja, en förutsättning för att man kan kasta bomber på polisen är väl att man avmänskligar dem, slutar se på dem som individer och människor och gör dem till fiende, krigsmotståndare. Ungefär som när man pratar om ondska.

Inte för att jag vill säga att svenska sportkrönikörer är lika hemska som våldsverkarna i Italien, med de har ett liknande okonstruktivt sätt att tänka.

05 februari, 2007 12:16  
Blogger Carl Arenlind said...

Spot on.
Just så känns det; retoriken är densamma.
De har ingen lust att utreda varför vissa saker sker utan delar in allt i gott och ont. Fullt mänskligt. Men som krönikör i stora tidningar borde Olsson och smältHärd kunna vara mer nyanserad än så.

05 februari, 2007 14:22  
Blogger Malena said...

Jag såg på Canal+ igår innan den engelska matchen då de pratade om Italien, det var inget fantastiskt med det, men ändå helt klokt prat, och de utgick ifrån att försöka förklara saken, inte författa poetiska avståndstaganden om hur hemsk världen är. Många av de yngre fotbollsjournalisterna är ändå mycket bättre än de gamla gubbarna. Jag räknar inte in Mats Olsson bland de dåliga egentligen, men han borde hålla sig ifrån att kommentera politik för det brukar bli ganska katastrofalt.

05 februari, 2007 15:21  

Skicka en kommentar

<< Home